Anak Zaman Sekarang

Assalamualaikum…
mulakan hari dengan senyuman ye…tak mau masam-masam….
sapa ada Facebook (Fb)???
hah…mesti semua ada kan???Fb ni ada baik dn buruk dia..yang tu korang nilai sendiri lah…nanti aku cakap lebih-lebih nanti salah pandangan plak ye…
zaman sekarang ni, budak 7 tahun pun dah da Fb…memang pandai budak-budak ni…tapi, kita sebagai ibu bapa, ada tak kita pantau sapa member Fb dia??memanglah dia cakap kat kita kawan-kawan dia…kat Fb tu semua orang jadi kawan..mai dari Utara ke,Timur ke, Barat ke dan lain-lain lagi…yang da list friend 200 orang, tapi yang kenal 20 orang je…yang lai tu kawan secara maya jer….
sebab tu lah sekarang ni berlaku macam-macam kes….lari dari rumah, beranak merata-rata…aduii….apa nak jadi??? So,kita ni yang digelar sebagai dewasa, kena pantau Fb adik-adik kita dan anak-anak kita….
anak, ayam, main, facebook
p/s : aku dah remove adik aku punya Fb..hahaha…merayu-rayu suruh aku wat Fb dia balik…jgn harap lah…hehehehe…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge