Tips Untuk Komunikasi Dengan Wanita

tips, untuk, komunikasi, dengan, wanita

 

Sebenarnya tak semua lelaki berani nak berkomunikasi dengan wanita. Kalau lelaki yang berani komunikasi dengan wanita tu memang bagus, cepat sikit dapat awek, tapi kalau lelaki yang tak berani macamna ? Dato’ Dr. haji Mohd Fadzillah Kamsah ada kongsi tips untuk lelaki.

 

1.Doa pelembut hati. Baca doa sebelum nak mula berkomunikasi.
2.Libatkan diri dalam berbual, tak perlu tunggu giliran
bercakap.
3.Pamer emosi yang berkaitan semasa mendengar. Kalau perempuan tu buat lawak, tunjuklah aksi kelakar jangan lah pula buat selamber walaupun hakikat nya tak lawak..hehehe…
4.Cakap secara terperinci dan pamer emosi.
5.Cakap berkias, elak terlalu direct. Alaa….cakap berlapik lah…
6.Pamer empati & simpati.
7.Banyak memuji. Kerana wanita memang suka dipuji. Cuba, korang kutuk tengok, habis muka macam cuka..hehehe
8.Sentuh “soft spot”nya.
9.Ulang semula untuk pengukuhan,
10. Guna SMS atau email jika tak berani berdepan. zaman canggih ni guna je kemudahan yang ada. Facebook, twitter, apa benda lagi lah..janji boleh berhubung.
11.Gunakan gelombang minda untuk isu terlalu sensitif atau untuk
mengukuhkan komunikasi lisan, 12.Sentiasa bersangka baik.
13. Jika kecil hati, andaikan mereka tak sengaja.
14. Baling bunga walaupun mereka baling tahi.
15. Tawakkal kepada Allah.

 

InsyaAllah, berjaya untuk komunikasi dengan wanita….

1 thought on “Tips Untuk Komunikasi Dengan Wanita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge