Sebab Kenapa KIKI CDM25 Mengamuk Kepada Uncle Sam

 APA YANG MENYEBABKAN KIKI TERLALU MARAH?
kiki, cdm25, mengamuk, guna, stereng, lock

Berikut adalah perkongsian dari seorang sahabat. 
Bukan ingin memarakkan api perkauman. Namun ia adalah pengajaran kepada semua agar kebenaran jangan cuba untuk ditenggelamkan. Seperti respon awal saya setelah melihat video Kiki mengamok.. Saya mempersoalkan apa yang dikatakan oleh uncle Sim itu hingga menyebabkan Kiki terlalu marah? Akhirnya persoalan saya TERJAWAB melalui info berikut. MOHON VIRALKAN.
Salam bro, just nak info satu fakta. Adik aku polis kat kuantan so dia byk dpt info pasal kes kiki. Berikut adalah cerita dari kiki… 
Disini saya ingin menceritakan punca sebenar yang menyebabkan kiki mengamuk ( tiada dalam rakaman video viral). Sebaik saja kereta Pegeot Kiki dilanggar oleh kereta toyota uncle Sim, beliau terus keluar dalam keadaan amat kecewa sebelum bergegas mendapatkan uncle sim yang masih berada di dalam kereta. Kira2 seminit Kiki ketuk cermin pintu kereta tersebut bagi menyuruh uncle tersebut keluar.. Sebaliknya uncle tu hanya menurunkan cermin dan berkata ” sikit saja ma, kasi cincai lorh”. Kiki yang tidak puas hati terus ketuk cermin terbabit kali ni agak kuat. Uncle tersebut kemudiannya mengeluarkan not RM50 dan paksa kiki ambil. 
Akibat berasa tercabar dengan tindakan uncle yang tak sporting tu, Kiki terus mengambil lock stereng dan mengetuk kereta terbabit. Sebenarnya tindakan kiki bukanlah hendak mencederakan uncle sim. Sebaliknye mahu uncle sim keluar. Sebaik saja uncle keluar.. Kiki teros merampas kunci kenderaan toyota terbabit. Uncle yang terkejut dgn tindakan kiki tersebut telah terlepas cakap mengatakan “pukimak melayu sohai”.
Dan berlakulah tindakan yg tidak terkawal bila Kiki mengamuk seperti yang dirakam dalam video viral. Hal yang sebenarnya Kiki mengamuk bukanlah sebab kenderaannya dilanggar sebaliknya tindakan celupar uncle tersebut menghina bangsa Melayu.
KINI saya baru faham mengapa Uncle Sim tidak mahu membuat laporan polis, kerana kelakuan dia mengeluarkan kata2 berbaur perkauman boleh dikenakan denda yg jauh lebih tinggi. aku sendiri berasa malu mentertawakan KIKI walhal apa yg dilakukan oleh beliau adalah kerana terlalu marah bangsa dia sendiri di caci “pukimak”. sekarang, Kiki akan dihadapkan ke mahkamah berdepan hukuman yg lebih tegas, sementara uncle sim terlepas begitu sahaja. adilkah?
Baru2 ini kecoh seorang perempuan cina yg ditangkap mencuri di pasaraya Giant, dan mengamuk seperti orang gila memukul pekerja2 melayu disitu dan merosakkan barangan di pasaraya berkenaan. akan tetapi perempuan cina tersebut tidak dibawa ke mahkamah. kerana apa? kerana pasaraya giant adalah milik cina. jelas kita boleh lihat bagaimana bangsa cina ini menutup aib bangsanya sendiri. sedangkan kita bersuka ria mentertawakan kiki yg mempertahankan bangsanya sendiri. patutkah kita? renung2kan. 
sebarkan jika anda rasa kiki layak mendapat pembelaan sewajarnya.
-forward message-
p/s : Cerita ini aku dapat dari Facebook..Cerita ini sudah tersebar kat laman komen Facebook..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge