Pelan Tindakan Pemerkasaan Ibu Tunggal Zon Utara 2016

Roadshow Pelan Tindakan Pemerkasaan Ibu Tunggal Zon Utara ini adalah anjuran Jabatan Pembangunan Wanita, Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat .
Dialog Pelan Tindakan Pemerkasaan Ibu Tunggal Zon utara
Roadshow Pelan Tindakan Pemerkasaan Ibu Tunggal Zon Utara ini telah pun diadakan di zon tengah, iaitu di Selangor dan juga zon timur di Terengganu.Pada 11 Februari 2016, negeri Kedah dipilih menjadi lokasi bagi zon utara yang telah diadakan di Auditorium Aras 1, Kompleks Pentadbiran Kerajaan Persekutuan bandar Mu’adzam Shah, Anak Bukit, Kedah.
ibu tunggal zon utara
Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) telah melancarkan pelan tindakan pemerkasaan ibu tunggal yang komprehensif bagi membantu meringankan permasalahan
yang dihadapi oleh golongan ibu tunggal di Malaysia.
Disamping itu, taskforce  ini berperanan sebagai pemantau dan penasihat isu-isu berkaitan ibu tunggal di samping memastikan langkah-langkah bersesuaian diambil demi menepati sasaran pelan pemerkasaan ibu tunggal ini dapat dicapai.
Dialog ini yang dipengerusikan oleh Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Hajah Azizah binti Dato’ Sri Panglima Haji Mohd Dun.
dialog pelan tindakan ibu tunggal
pelan-tindakan-pemerkasaan-ibu-tunggal
pelan tindakan pemerkasaan ibu tunggal