Kelebihan Mandi Pagi

Dalam ruangan ini aku nak kongsi satu info untuk tatapan korang. Info ini juga penting untuk kita semua iaitu kelebihan mandi pagi.

gambar, lelaki, mandi, bogel
1. Kalau diikut dengan sains; kandungan gas ozon dalam udara pada waktu pagi adalah tinggi jika dibandingkan dengan waktu lain. Gas ozon ini amat bagus untuk kesihatan. Selain itu, dalam darah terdapat kandungan al-kartozon. Al-kartozon dalam darah adalah tinggi pada waktu pagi.Al-kartozon ini baik untuk mengaktifkan sel dalam badan selain menambahkan kandungan gula dalam darah.
2. Mandi pada waktu pagi pasti airnya akan sejuk kan? Kalau nak tahu, air sejuk ini akan meningkatkan sel darah putih. Selain itu, ia juga dapat meningkatkan daya tahan tubuh kita, dapat meningkatkan kesuburan, melancarkan peredaran darah dan juga dapat meredakan stress dan tekanan.
3. Dengan mandi pagi, dapat mengurangkan risiko darah tinggi. Ini menurut Frederic Premji, seorang hipnoterapis The American Board of Hypnotheraphy, katanya ” Mandi dengan air sejuk akan mengurangkan risiko darah tinggi kerana air sejuk pada waktu pagi akan melancarkan seluruh sirkulasi darah ke organ-organ.
4. Selain itu, mandi pagi juga dapat membuatkan rambut tampak lebih sihat.
kelebihan, dan, kebaikan, mandi, pagi

Setakat ini sahaja dapat aku kongsikan bersama.