Jom Dapat Duit Cara Mudah

Duit…Duit…oh duit… Zaman sekarang ni memang sangat memerlukan duit,kan ? Nak masuk tandas pun kena duit dah naik harga pula tu sekarang ni, RM0.30 kan? Itu baru masuk tandas, tak kira lagi  dengan nak beli barang-barang dapur, isi minyak dan macam-macam lagi. Tambahan pula orang macam aku ni yang mana perlu bayar duit dari bapa tiri aku tu (PTPTN). Dengan pekerjaan sekarang, Alhamdulillah, cukup untuk aku makan dan perbelanjaan harian. Tapi,bagaimana untuk masa depan ? Aku pun simpan juga sikit-sikit….hehehehe….

Aku nak beritahu korang cara mudah untuk dapat duit. Tak perlu modal, tak perlu keluar air liur tapi hanya dengan ‘online’ je. Senang bukan ? Nak cuba ? jom aku beritahu caranya.

Sebenarnya ada banyak laman sesawang yang buat macam ini, tapi aku hanya masuk beberapa sahaja yakni organisasi Malaysia. Antara yang aku masuk ialah says.my, churpchurp, blin.gd. Ini yang aku aktif sekarang ni. Yang lain-lain dah kurang dah. Cara nak sertai says.com pun aku dah selalu cakap dalam entry aku yang lepas-lepas, antaranya :-

Kali ni aku nak ajar untuk korang sertai blin.gd 

Blin.gd

1. Korang klik sini untuk DAFTAR

2. Korang boleh pilih samada nak sign in melalui akaun Twitter atau Facebook. Tapi aku rasa Facebook lagi ramai orang guna kan ?
3.Kemudian, korang klik bahagian PROFILE dan edit serta isi mana yang patu teerutamanya bahagian untuk duit masuk tu. Kalau tak isi, nanti tak boleh nak cash out duit lah.

4. Lepas dah selesai tu, korang save. Lepas tu klik HOME.
5. Dah klik HOME ? Kat ruangan tu korang akan dapat seperti kat bawah ni.Korang tekan SHARE.

6. Lepas tu korang scroll sampai bawah dan shre lah kat Facebook atau Twitter.
7. Lepas tu, tunggu duit masuk.. 🙂

Churpchurp sama juga macam says.com dan juga blin.gd. Langkah-langkah nak buat juga sama. Cubalah..

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge