Check Kelajuan Blog

Tadi…..masa tak tau nak buat apa-apa, saja je lah aku nak cuba tengok kelajuan blog aku nie..
cepat ke tidak..mana tau beria-ria aku dok kemas-kemas blog aku ni, tapi bila orang klik, blog aku amek masa untuk loading lama…entah orang dapat baca ke tidak..
jadi, aku pun check ler tengok..
nak tau cara nya???
ikut sini…
1. Mula-mula klik sini
2. korang akan nampak macam ni..
how, to, check, blog, speed
3. korang letak link blog korang kat dalam kotak tu dan tekan analyze.
lepas tu korang tunggu jer lah….nanti  dia akan keluar keputusannya.
keputusannya akan keluar dalam bentuk angka 1 – 100..kalau korang punya blog dapat 100 tu, kira blog korang memang ok..blog aku dapat 91 jer…ok ler tu kan…
korang pula camne???

4 thoughts on “Check Kelajuan Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge