Cara Daftar Maybank2u

Assalamualaikum..
Baru-baru ni ada sorang kawan aku tak tau nak daftar maybank2u cam ne.. Jadi, kali ini aku nak ajar macam ne nak daftar ok.. Mula-mula tu, korang kenalah ada akaun maybank dulu dan baru lah boleh daftar maybank2u nie…. Lepas dah buka akaun maybank tu, korang ikut langkah-langkah kat bawah ni….

1) pergi ke ATM maybank berdekatan, sebab nak  daftar Maybank2u, korang terlebih dahulu perlu daftar di     mesin ATM maybank.
2) Masukkan Kad anda dan no pin anda.

3) Paparan menu dipaparkan, so sila pilih maybank2u/phone banking>maybank2u application.

4) ATM akan meminta satu number pin, jadi korang masukkan no pin 6 angka dengan pilihan korang sendiri.
    *bukan no pin ATM maybank korang tetapi no pin yang lain khas untuk mendaftar Maybank2u

5) Masuk ke http://www.maybank2u.com.my/  cari butang “login” (ada kat atas sebelah kanan).

6) Korang pilih “first time login”. Macam kat bawah ni…
6) lepas click First time Login, korang akan ke ruangan “Term and Condition”, lepas tu klik “Accept”.
7) akan keluar ruangan activate Maybank2u, ada dua field disini iaitu no.acces dan no pin.Bagi no pin korang masukkan no pin yang korang daftar di ATM tadi,bagi NO.access tu pula, korang masukkan number yang ada kat depan kad Maybank yang mempunyai enam belas angka.

p/s : ini hanya panduan untuk korang jer…nak ikut ke tak nak ker, terpulang..

3 thoughts on “Cara Daftar Maybank2u

  1. perkongsian yg berguna.. tapi pha is x de akaun maybank lagi.. dalam perancangan baru nk buat akaun yg boleh buat jual-beli online.. tgh pikir sama ada nk buat maybank2u atau cimb click…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge