Antara Berkahwin atau Bujang

Pasti ramai yang mengimpikan sebuah keluarga bahagia pada suatu masa nanti tidak kira samada lelaki atau wanita. Justeru itu, zaman bujang adalah satu platform untuk enjoy sebagai jalan menghabiskan apa yang dikatakan kehidupan. (betul tak orang2 bujang?)
Berbicara mengenai orang bujang tak kira samada lelaki atau wanita memang banyak. Dari segi pengurusan hidup hinggalah pergaulan dan hubungan social dijadikan bahan cerita. Bila usia mengjangkau 30an pasti akan disoal kepada sibujang “bila lagi nak naik pelamin?”, “Nak tunggu apa lagi?”, Bila nak dapat makan nasi minya?” dan macam-macam lagi persoalan. (tapi aku tak sampai lagi 30an,pun kena tanya macam nie… huhuhu…) Antara jawapan bakal dijawab……
alasan, untuk, sibuk
single, but, not, available, taken
Berbalik kepada soal kahwin atau bujang ni…Berbeza individu,maka berbezalah pandangan dan pendapatnya. Ada yang berkata lebih bak hidup bujang,tak ada masalah.Namun,ada juga mengatakan bila berkeluarga kehidupan menjadi lebih sempurna. Tapi persoalannya, mengapa memilih untuk hidup bujang??? Aku ni bukan taknak kahwin lagi tapiii…
jodoh, kita, Allah, tentukan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge