6 Destinasi Di Filipina Jarang Dilihat

Sungguh indah permandangan di Filipina. Jika melancong kesana ramai yang akan ke Boracay dan Kepulauan Caramoan. Tempat ini dikenali kerana rancangan TV “Survivor” ada membuat beberapa kali pengambarannya disini. Tapi pernahkan anda lihat tempat perlancongan lainyang menarik di Filipina ?
gunung, saw, gigi, dikenali, gunung, guiting, guiting, filipina
1. Gunung Guiting-Guiting.
Juga dikenali sebagai Gunung Saw-Gigi, adalah tempat tertinggi di Pulau Sibuyan Kawasan ini Dikelilingi oleh kawasan tanah yang subur dan juga hutan rimba yang belum diterokai.
kawasan, gunung, iraya, batanes

2. Batanes.
Batanes adalah wilayah paling utara di Filipina yang kaya dengan budaya dan sejarah.Di Batanes terdapat gunung berapi yang aktif dan merupakan puncak tertinggi di Batanes iaitu Gunung Iraya.Selain itu, rumah Ivatan yang terdapat disana merupakan satu artifak yang mendedahkan budaya dan sejarah Ivatan dan juga kehidupan.
batad, filipina,
3.Batad.
Batad merupakan Warisan Dunia UNESCO yang mana terdapat sebuah perkampungan yang terdiri daripada 1500 orang penduduk.Teres padi di Batad adalah sesuatu yang perlu kita lihat.Ia adalah adegan menakjubkan, dibuat seperti tangga gergasi pergunungan Ifuago.
Lagi 3 tempat menarik di Filipina anda boleh lihat DISINI.