Tips Penjagaan Wajah

Wajah adalah asset utama dalam penampilan. Ramai yang tahu akan kepentingan wajah.  Namun tidak semua orang tahu rawatan dan penjagaan wajah yang sempurna. Tidak hairan lah selalu saja tersalah menggunakan produk. Anda perlu ingat bahawa setiap orang mempunyai jenis kulit yang berbeza untuk produk yang berbeza.

Tip penjagaan wajah :

tips, bagaimana, mahu, wajah, cantik
1. Hanya 3 langkah asas rawatan dan penjagaan wajah iaitu mencuci, menyegar dan melembap. Pilih dan guna produk yang sesuai dengan kulit anda. Tapi jika kulit anda kering, elak menggunakan pencuci jenis buih.
nivea, for, men

produk, loreal, paris, pencuci, muka
2. Bagi tujuan menanggalkan kotoran dan sel kulit mati yang tersumbat dan terlekat sebaik-baiknya cuci dan bilas wajah dengan air bersih 3 kali sehari.
cuci, muka, sebelum, tidur
3. Disarankan melakukan proses pengelupasan kulit dengan menggunakan scrub 2 kali seminggu. Proses ini bukan sahaja menanggalkan sel kulit mati, malah mencerahkan dan melembutkan kulit wajah.
4. Cuci wajah dengan air suam dapat menanggalkan kotoran dan membuka pori-pori tersumbat pada kulit agar tidak timbul jerawat.
urutan, wajah, facial, treatment
5. Lakukan rawatan facial sekali sebulan di pusat rawatan wajah (jika berkemampuan) untuk memastikan kulit wajah anda sentiasa sihat.
    Sekiranya anda mengalami masalah kulit wajah, atasinya segera. Jika perlu dapatkan rawatan dengan doktor kulit.