Macamna nak tahu dapat Buffered Earning Nuffnang ?

Macamna nak tahu dapat Buffered Earning ya ? Aku masih baru lagi ni, aku pun sebelum ni ada juga tertanya-tanya mengenai hal ini. Begini caranya bak tajuk lagu nyanyian Yana Samsudin dan Shaheizy Sam tu…  Ikut langkah-langkah ini ye…

1. Log in Nuffnang 
2. Lepas tu log in, akan jadi macam ni kan ? 
3. Jadi tak macam kat atas tu ? (abaikan total unique visit aku ye… memang rendah)
4. Nampak tak anak panah warna biru tu ? Klik kat situ ok…Lepas klik akan keluar jadi macam ni pula..

5. Ada tak ? Ada dua sebenarnya iaitu CPUV (Cost-per-unique-visit) Campaigns  dan juga CPC (Cost-per-click) Campaigns. Kalau kat CPUV tu korang macam kat gambar atas tu, maknanya blog korang tengah ada iklan penaja lah.
Penting untuk tahu : Selalunya CPUV akan dapat kepada pemilik status Glitterati. Nak tahu korang status apa ? Tengok kat atas sebelah kanan tu. Tepi username korang. Terima kasih Nuffnang….

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge