Drama Walau Sedetik Cuma

Drama Walau Sedetik Cuma ditayangkan di saluran TVALHIJRAH pada setiap hari Selasa jam 10 malam. Drama ini adalah terbitan ZEEL Production diarahkan oleh Saipul Bahri Othman. Drama Walau Sedetik Cuma ini dilakonkan oleh Zul Arrifin, Sheera Iskandar, Zain Saidin, Risteena, Hairi Safuan, Ana Dahlia, Ustaz Nazeri Md Isa, Rahim Jailani, Siti Fairuz dan ramai lagi.

drama, islamik, tvalhijrah, walau, sedetik, cuma

pelakon, drama, walau, sedetik, cuma, zul, ariffin
sheera, iskandar, anak, rosnah, hamid

Hairi, safwan, pelakon, walau, sedetik, cuma

walau, sedetik, cuma, ana, dahlia

Suami, che, ta, zain, saidin, walau, sedetik, cuma

Sinopsis :

Drama Walau Sedetik Cuma ini mengisahkan Azhan, anak tunggal kepada Datuk Hanafiah dan Datin Rosni. Azhan seorang emuda berusia 29 tahun merupakan  seorang meluangkan masa dengan aktiviti luar. Disebabkan merasa kesunyian, Datin Rosni sering meleteri Azhan agar cepat kahwin kerana beliau mahukan cucu.

Pada suatu hari, ketika Azhan melakukan aktiviti wall climbing bersama Muaz, dia diserang sakit kepala lalu jatuh pengsan. Selepas melakukan pemeriksaan lanjut, didapati Azhan mengidap penyakit yang serius dan menyebabkan Azhan berubah.

Azhan mengambil keputusan untuk membawa diri jauh dari keluarga dan kawan baiknya iaitu Muaz.Azhan juga menolak cinta Dalila yang membantunya dalam urusan kerja. Azhan mula mempelajari ilmu agama di sebuah pondok. Kehadiran Azhan di pondok berkenaan menimbulkan persoalan kepada Aisyah dan menjadi saingan kepada Ustaz Amri.Dalam sibuk menyiasat mengenai Azhan, Aisyah mula jatuh cinta kepada Azhan.

Adakah Azhan akan menerima cinta Aisyah ? Bagaimanakah penyakit yang dialami Azhan ?