Apakah GAP Public Gold

APA ITU GAP? GAP ialah singkatan dari Gold Accumulation Program. Ia adalah salah satu cara bagaimana kita boleh membeli emas secara sedikit demi sedikit serendah 1 gram atau RM100. Ia kaedah terbaik dan termurah untuk mendapatkan emas serendah 1 gram di Malaysia. PRINSIP SYARIAH DALAM GAP. Kita membeli GRAM EMAS milik Public Gold dengan memindahkan […]

Bagaimana Hendak Mula Melabur Emas

Bila sebut emas je semua mesti akan ingat mahal dan kos tinggi. tapi tahukah anda sebenarnya emas boleh mula disimpan dengan modal yang kecil iaitu serendah RM100 . Nak mula menyimpan emas ini tak perlu modal yang besar, mulakan dengan modal yang kecil iaitu serendah RM200 dah boleh menyimpan 1gram emas. Saya pun bermula dengan […]

Tips Simpan Emas 1 Gram 1 Bulan

Tips Simpan  Emas 1 Gram 1 Bulan Jadi bagi sesiapa nak memulakan tabiat ini, ini strategi yang berkesan yang boleh saya cadangkan. Dan inilah juga yang saya buat setiap bulan. Saya mula menyimpan emas pada Oktober 2016 sehingga sekarang. Saya mula diperkenalkan kepada simpanan emas ini oleh sifu terbaik saya iaitu Encik Azali Abu Bakar. […]

10 TIPS HIDUP ENERGETIK UNTUK USAHAWAN

Berikut adalah 10 Tips hidup energetik untuk Usahawan yang dikongsi oleh Saudara Norizan Sharif. 1. Bangun awal, sebaik-baiknya 30 minit sebelum solat Subuh, atau lebih awal dari itu. Manfaatkan masa ini untuk solat, muhasabah atau membaca. Gunakan masa ini untuk membuat “mental plan” beberapa hari ke hadapan. 2. Senaman sekurang-kurangnya satu jam selepas solat Subuh. Brisk walk. Jogging. Pergi gimnasium, […]

Beli Rumah Dengan Gaji RM1500

Gaji datang daripada kerja hakiki, pendapatan datang dari pelbagai sumber. Simpan RM1,500 dan guna side income untuk cover belanja bulanan korang.   Gaji RM1,500 tapi kemahuan ekstrim nak beli rumah RM300K, maka usaha korang tu pun kena ekstrim lah. Kalau korang sanggup buat, korang akan dapat. Tips ini dikongsi oleh saudara Harith Faisal setelah belia […]