Lamanya Blog Menyepi

Assalamualaikum…. First of all, aku nak ucap terima kasih di atas kesudian korang untuk menjengah blog aku ni…. Aku sekarang ni memang amat jarang untuk update blog ni… Jadi, maaflah jika blog aku ni tidak semeriah blog lain yang korang pernah jengah… Apa pun aku tetap menghargai kesudian korang untuk singgah kat blog aku ni. […]

Status Facebook Haiwan

Kalau binatang ada FACEBOOK, agak-agak apa status mereka? NYAMUK : Baru habis ronda rumah Ajib.. kenyang beb, Alhamdulillah.. Murah rezeki malam ni.. CICAK : Isteriku tersepit pintu.. Menduda lagi kali ke 24.. KUCING BETINA: “Anak aku yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. Aku bingung nak jawab apa sebab aku sendiri lupa bapaknya siapa.” AYAM : […]

Peragut Disembelih

Malaysia – 26/10/12, Begitulah nasib malang kepada 2 peragut yang telah berjaya ditangkap oleh penduduk Kampung Tak Wujud. Menurut saksi,Haji Manan Jalil 48, salah seorang penduduk tempatan yang berang dengan kedua-dua peragut ini telah membawa keluar parang tajam yang berkilat lalu mahu menetak leher peragut itu tapi sempat dihalang oleh jirannya. Ketika peragut itu ditangkap, […]

Lawak Untuk Hari Ini

  Seorang Nurse, Ratna menahan teksi. Sedang dalam perjalanan… Pemandu teksi iaitu Feddy asyik memerhati Nurse itu melalui cermin tengahnya..Merasa kehairanan… Nurse itu bertanya…”Encik.. kenapa encik melihat saya begitu ??” Feddy tersenyum malu dan berkata… ” Sebenarnya… saya selalu berfantasi….maaf ya… saya sangat ingin mencium seorang Nurse…””Oh begitu!! tak der masalah… encik boleh mencium saya.. […]

Lawak Petang Ahad

Didalam sebuah kelas, seorang cikgu tadika bertanyakan 1 soalan , ” Ada 3 ekor burung di atas pokok. Seekor ditembak pemburu, berapa ekor lagi yang tinggal? ”Mat mengangkat tangan & menjawab,”Kosong cikgu”. ”Kenapa kosong Mat?” Tanya cikgu. ”Sebab 2 ekor lagi tu mesti la terbang lari cikgu.”  ”Salah! Jawapannya 2, Mat. 3 – 1 = […]