Ais Krim Goreng

Pagi tadi ingat nak buat Durian Crepe . Lepas tu, aku pergi lah ke pekan untuk cari bahan-bahan nak buat durian crepe tu. Memandangkan hari ni hari Jumaat, banyak kedai yang tutup sebab Kedah cuti hari Jumaat. hhhmmm… Aku masuk dalam satu kedai ni, kira macam pasaraya juga lah kat kawasan pekan aku ni, mula-mula aku cari fresh cream. tapi tak ada weh…. ok..tak apa lah, kalau tak ada aku ingat tak nak letak. lepas tu aku nak cari durian. Dok melilau aku satu pekan, tak ada jumpa durian pun. Masa aku tak mau beli, boleh pula banyak orang jual, ni bila aku nak beli, tak ada pula. Bau durian pun tak ada langsung…hhhhmmmmm….
Disebabkan itu, aku tukar idea dari durian crepe, aku nak try buat aiskrim goreng. Agak-agak menjadi ke tak ? Aku beli aiskrim rainbow tu, lepas tu aku beli roti gardeniaaaa…enak dimakan begitu saja. Lepas soalat jumaat aku cuba buat, dan inilah hasilnya…..

Tapiiii…aiskrim kat dalam tu cair lah..camna tak mau bagi cair ye ? Cubaan pertama ni kira gagal lah kot nie….hhhhmmmm….

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge